Szakács Tanfolyam
Szakács Tanfolyam - 2025.05.08.
Szeretnéd mesteri szintre fejleszteni az ételkészítést? Szívesen alkotnál különlegességeket, érdekel a külföldi konyha ízvilága, ételkülönlegességei? Akkor ezt a tanfolyamot imádni fogod!
Ezzel a tanfolyammal otthon, a saját konyhádban, kényelmes tempóban elsajátíthatod a profi szakács ismereteket és technikákat.
Gyorstalpaló Szakács tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik hobbisták, és szeretnének megtanulni még jobban sütni-főzni, illetve továbbképzésre is tökéletes.
A képzés megkezdése és elvégzése személyes megjelenést nem igényel! Online képzési programunkat úgy állítottuk össze, hogy 100% lemaradásmentesen tudj részt venni a képzésen.
*Erre a tanfolyamra részletfizetés biztosított*
A tanfolyam és a vizsga is 100% online, így biztonságosan és kényelmesen vehetsz részt rajta az ország bármely pontjáról. Résztvevőink a tanfolyam végén záróvizsgát tesznek és a képzés elvégzéséről egy a felnőttképző által kiállított díszoklevelet és egy hivatalos, sorszámozott tanúsítványt is kapnak.
A tanfolyam időtartama: 2 hónap (várható befejezés: 2025.07.08)
Felvételi követelmény: alapfokú iskolai végzettség mellett a betöltött 18. életév
Tanfolyamdíj: 85.990 Ft. / vagy 3 x 28.663 Ft. - ez tartalmazza az elméleti anyagok, jegyzetek díját, illetve a vizsgadíjat is.
Felnőttképzés száma: K/2025/091691
FAR Rendszeres felnőttképzés - helyek korlátozott létszámban!
*A tanfolyam felnőttképzés, amely a FAR-rendszerben (Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer) is szerepel, így a tanfolyami helyek korlátozottak (maximum 30 fő), amint elérjük ezt a létszámot, már nem tudunk új jelentkezéseket fogadni.*
A tanfolyam témái - a tematika
A tanfolyam során az alábbi témákkal fogunk foglalkozni:
- Az ételkészítés feltételrendszere;
- A szakács munkakör személyi feltételei;
- Balesetvédelmi, tűzvédelmi és higiéniás szabályok;
- Energiatakarékosság a vendéglátásban;
- Az élelmiszer-biztonság és a HACCP elméleti alapjai;
- A melegkonyhás vendéglátó-ipari egység helyiségei, felszerelései;
- A helyiségek kialakításának szempontjai;
- Az áru útjához kapcsolódó helyiségek kialakítása és berendezése;
- A termelőhelyiségek és eszközeik, gépeik, felszereléseik, berendezéseik;
- Az étterem;
- Különféle konyhatípusok;
- Az alapanyagok beszerzése, átvétele, raktározása és kezelése;
- Árubeszerzés, áruszállítás, áruátvétel és raktározás;
- Ételkészítési technológiák;
- Előkészítő műveletek;
- Növényi eredetű élelmi anyagok előkészítő műveletei;
- Állati eredetű élelmi anyagok előkészítő műveletei;
- Elkészítő műveleteket kiegészítő műveletek és alapkészítmények;
- Elkészítő műveletek (hőkezelések);
- Nedves és kombinációs hőkezelések;
- Száraz hőkezelési eljárások (sütések);
- Egyéb hőkezelések;
- Befejező műveletek;
- Készítmények;
- Saláták;
- Főzelékek;
- Köretek - zöldségköretek, burgonyaköretek, gabonaköretek, tésztaköretek, gyümölcsköretek, vegyes köretek;
- Levesek - húslevesek, erőlevesek, zöldséglevesek, pürélevesek, krémlevesek készítése;
- Egyszerűen elkészíthető alaplevek;
- Egyszerűen elkészíthető levesek;
- Levesbetétek;
- Meleg és hideg mártások;
- Meleg előételek;
- Zöldségfélékből készített meleg előételek;
- Tésztafélékből készített meleg előételek;
- Rizottók;
- Halakból és egyéb hidegvérűekből készített meleg előételek;
- Húsokból és belsőségekből készíthető meleg előételek;
- Sajtból készíthető meleg előételek;
- Tojásból készíthető meleg előételek;
- Meleg vegyes ízelítők;
- Egyszerűen elkészíthető meleg előételek;
- Halakból és egyéb hidegvérűekből készíthető ételek;
- A halak csoportosítása;
- A halételek csoportosítása;
- Hidegvérű állatokból (rákokból, kagylókból) készülő ételek;
- Egyszerűen elkészíthető halételek;
- Marhahúsból készíthető ételek;
- A marha bontása, húsrészei;
- Marhahúsból készíthető ételek csoportosítása és készítése;
- Egyszerűen elkészíthető marhahúsételek;
- Borjúból készíthető életek;
- A borjú bontása, húsrészei;
- Borjúhúsból készíthető ételek csoportosítása és készítése;
- Borjúhúsból készíthető ételek;
- Bárángy - és ürühúsból készíthető ételek;
- A bárány és ürü bontása, húsrészei;
- A bárány- és ürühúsból készíthető ételek csoportosítása készíthető;
- Egyszerűen elkészíthető bárányhúsételek;
- Sertéshúsból készíthető ételek;
- A sertés bontása, húsrészei;
- Sertéshúsból készíthető ételek csoportosítása és készítése;
- Egyszerűen elkészíthető sertéshúsételek;
- Háziszárnyasokból készíthető ételek;
- Háziszárnyasokból készíthető ételek csoportosítása és készítése;
- Egyszerűen elkészíthető háziszárnyas ételek;
- Vadhúsból készíthető ételek;
- Vadhúsból készíthető ételek csoportosítása és készítése;
- Egyszerűen elkészíthető vadételek;
- Sós tésztaételek;
- Magyar tésztaételek;
- Olasz tésztaételek;
- Éttermi tészták;
- Gyúrt tészták készítése;
- Kevert tészták készítése;
- Kelt (élesztős) tészták készítése;
- Rétestészta készítése;
- Égetett (forrázott) tészták készítése;
- Omlós tészta készítése;
- Vajastészta készítése;
- Felvert tészták készítése;
- Puding, felfújt készítése;
- Frissen, rendelésre készített tészták;
- Gyümölcskészítmények készítése;
- Tésztákhoz való édes mártások készítése;
- Egyszerűen elkészíthető éttermi meleg tészták;
- Hideg előételek, hidegkonyhai készítmények;
- Gyümölcskészítmények;
- Hideg tojáselőételek;
- Habok, pástétomok, terrinek, galantinok;
- Halakból és egyéb hidegvérűekből készíthető hideg előételek;
- Hideg sültek, húsételek;
- Szendvicsek;
- Hideg mártások és öntetek (dresszingek);
- Hideg vegyes ízelítők;
- Hideg előételek készítése;
- Hideg édességek, tányérdesszertek;
- Hideg édességek, tányérdesszertek jellemzői;
- Egyszerűen elkészíthető hideg édességek;
- Vendég előtti ételkészítés;
- A konyhai munkafolyamatok szervezése;
- Étlapok, menüsorok összeállítása;
- Rendezvényfajták- Koktélparti, Állófogadás, Ültetett állófogadás, Díszétkezés, Kitelepüléses rendezvények
- Nemzetek konyhái és gasztronómiai irányzatok;
- A gasztronómia rövid története; Európa, Magyarország, Franciaország, Olaszország, Egyesült Királyság, Oroszország, Ausztria, Szlovákia, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Németország, Skandinávia, Ázsia, Kína, India, Japán, Thaiföld, Afrika, Ausztrália, Óceánia, Új-Zéland.
A tanfolyam során minden olyan részfeladatba betekintést adunk, amely a későbbi munkavégzés során elengedhetetlenül hasznos lesz.
Jelentkezés & tanfolyamdíj
Online Szakács Tanfolyamunk indul:
2025.05.08.
A tanfolyam egyszeri díja: 85.990 Ft. / vagy 3 x 28.663 Ft.