Szakács Tanfolyam

Szakács Tanfolyam - 2025.05.08.

Szeretnéd mesteri szintre fejleszteni az ételkészítést? Szívesen alkotnál különlegességeket, érdekel a külföldi konyha ízvilága, ételkülönlegességei? Akkor ezt a tanfolyamot imádni fogod!

Ezzel a tanfolyammal otthon, a saját konyhádban, kényelmes tempóban elsajátíthatod a profi szakács ismereteket és technikákat. 

Gyorstalpaló Szakács tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik hobbisták, és szeretnének megtanulni még jobban sütni-főzni, illetve továbbképzésre is tökéletes.

A képzés megkezdése és elvégzése személyes megjelenést nem igényel! Online képzési programunkat úgy állítottuk össze, hogy 100% lemaradásmentesen tudj részt venni a képzésen. 

*Erre a tanfolyamra részletfizetés biztosított*

A tanfolyam és a vizsga is 100% online, így biztonságosan és kényelmesen vehetsz részt rajta az ország bármely pontjáról. Résztvevőink a tanfolyam végén záróvizsgát tesznek és a képzés elvégzéséről egy a felnőttképző által kiállított díszoklevelet és egy hivatalos, sorszámozott tanúsítványt is kapnak.

A tanfolyam időtartama: 2 hónap (várható befejezés: 2025.07.08)

Felvételi követelmény: alapfokú iskolai végzettség mellett a betöltött 18. életév

Tanfolyamdíj: 85.990 Ft. / vagy 3 x 28.663 Ft. - ez tartalmazza az elméleti anyagok, jegyzetek díját, illetve a vizsgadíjat is.

Felnőttképzés száma: K/2025/091691

FAR Rendszeres felnőttképzés - helyek korlátozott létszámban!

*A tanfolyam felnőttképzés, amely a FAR-rendszerben (Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer) is szerepel, így a tanfolyami helyek korlátozottak (maximum 30 fő), amint elérjük ezt a létszámot, már nem tudunk új jelentkezéseket fogadni.*

A tanfolyam témái - a tematika

A tanfolyam során az alábbi témákkal fogunk foglalkozni:

  • Az ételkészítés feltételrendszere;
  • A szakács munkakör személyi feltételei;
  • Balesetvédelmi, tűzvédelmi és higiéniás szabályok;
  • Energiatakarékosság a vendéglátásban;
  • Az élelmiszer-biztonság és a HACCP elméleti alapjai;
  • A melegkonyhás vendéglátó-ipari egység helyiségei, felszerelései;
  • A helyiségek kialakításának szempontjai;
  • Az áru útjához kapcsolódó helyiségek kialakítása és berendezése;
  • A termelőhelyiségek és eszközeik, gépeik, felszereléseik, berendezéseik;
  • Az étterem;
  • Különféle konyhatípusok;
  • Az alapanyagok beszerzése, átvétele, raktározása és kezelése;
  • Árubeszerzés, áruszállítás, áruátvétel és raktározás;
  • Ételkészítési technológiák;
  • Előkészítő műveletek;
  • Növényi eredetű élelmi anyagok előkészítő műveletei;
  • Állati eredetű élelmi anyagok előkészítő műveletei;
  • Elkészítő műveleteket kiegészítő műveletek és alapkészítmények;
  • Elkészítő műveletek (hőkezelések);
  • Nedves és kombinációs hőkezelések;
  • Száraz hőkezelési eljárások (sütések);
  • Egyéb hőkezelések;
  • Befejező műveletek;
  • Készítmények;
  • Saláták;
  • Főzelékek;
  • Köretek - zöldségköretek, burgonyaköretek, gabonaköretek, tésztaköretek, gyümölcsköretek, vegyes köretek;
  • Levesek - húslevesek, erőlevesek, zöldséglevesek, pürélevesek, krémlevesek készítése;
  • Egyszerűen elkészíthető alaplevek;
  • Egyszerűen elkészíthető levesek;
  • Levesbetétek;
  • Meleg és hideg mártások;
  • Meleg előételek;
  • Zöldségfélékből készített meleg előételek;
  • Tésztafélékből készített meleg előételek;
  • Rizottók;
  • Halakból és egyéb hidegvérűekből készített meleg előételek;
  • Húsokból és belsőségekből készíthető meleg előételek;
  • Sajtból készíthető meleg előételek;
  • Tojásból készíthető meleg előételek;
  • Meleg vegyes ízelítők;
  • Egyszerűen elkészíthető meleg előételek;
  • Halakból és egyéb hidegvérűekből készíthető ételek;
  • A halak csoportosítása;
  • A halételek csoportosítása;
  • Hidegvérű állatokból (rákokból, kagylókból) készülő ételek;
  • Egyszerűen elkészíthető halételek;
  • Marhahúsból készíthető ételek;
  • A marha bontása, húsrészei;
  • Marhahúsból készíthető ételek csoportosítása és készítése;
  • Egyszerűen elkészíthető marhahúsételek;
  • Borjúból készíthető életek;
  • A borjú bontása, húsrészei;
  • Borjúhúsból készíthető ételek csoportosítása és készítése;
  • Borjúhúsból készíthető ételek;
  • Bárángy - és ürühúsból készíthető ételek;
  • A bárány és ürü bontása, húsrészei;
  • A bárány- és ürühúsból készíthető ételek csoportosítása készíthető;
  • Egyszerűen elkészíthető bárányhúsételek;
  • Sertéshúsból készíthető ételek;
  • A sertés bontása, húsrészei;
  • Sertéshúsból készíthető ételek csoportosítása és készítése;
  • Egyszerűen elkészíthető sertéshúsételek;
  • Háziszárnyasokból készíthető ételek;
  • Háziszárnyasokból készíthető ételek csoportosítása és készítése;
  • Egyszerűen elkészíthető háziszárnyas ételek;
  • Vadhúsból készíthető ételek;
  • Vadhúsból készíthető ételek csoportosítása és készítése;
  • Egyszerűen elkészíthető vadételek;
  • Sós tésztaételek;
  • Magyar tésztaételek;
  • Olasz tésztaételek;
  • Éttermi tészták;
  • Gyúrt tészták készítése;
  • Kevert tészták készítése;
  • Kelt (élesztős) tészták készítése;
  • Rétestészta készítése;
  • Égetett (forrázott) tészták készítése;
  • Omlós tészta készítése;
  • Vajastészta készítése;
  • Felvert tészták készítése;
  • Puding, felfújt készítése;
  • Frissen, rendelésre készített tészták;
  • Gyümölcskészítmények készítése;
  • Tésztákhoz való édes mártások készítése;
  • Egyszerűen elkészíthető éttermi meleg tészták;
  • Hideg előételek, hidegkonyhai készítmények;
  • Gyümölcskészítmények;
  • Hideg tojáselőételek;
  • Habok, pástétomok, terrinek, galantinok;
  • Halakból és egyéb hidegvérűekből készíthető hideg előételek;
  • Hideg sültek, húsételek;
  • Szendvicsek;
  • Hideg mártások és öntetek (dresszingek);
  • Hideg vegyes ízelítők;
  • Hideg előételek készítése;
  • Hideg édességek, tányérdesszertek;
  • Hideg édességek, tányérdesszertek jellemzői;
  • Egyszerűen elkészíthető hideg édességek;
  • Vendég előtti ételkészítés;
  • A konyhai munkafolyamatok szervezése;
  • Étlapok, menüsorok összeállítása;
  • Rendezvényfajták- Koktélparti, Állófogadás, Ültetett állófogadás, Díszétkezés, Kitelepüléses rendezvények
  • Nemzetek konyhái és gasztronómiai irányzatok;
  • A gasztronómia rövid története; Európa, Magyarország, Franciaország, Olaszország, Egyesült Királyság, Oroszország, Ausztria, Szlovákia, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Németország, Skandinávia, Ázsia, Kína, India, Japán, Thaiföld, Afrika, Ausztrália, Óceánia, Új-Zéland.

A tanfolyam során minden olyan részfeladatba betekintést adunk, amely a későbbi munkavégzés során elengedhetetlenül hasznos lesz. 

Jelentkezés & tanfolyamdíj

Online Szakács Tanfolyamunk indul:

2025.05.08.

A tanfolyam egyszeri díja: 85.990 Ft. / vagy 3 x 28.663 Ft.

Jelentkezés - kapcsolatfelvételi űrlap

Online Szakács tanfolyamunkra jelentkezz időben. A jelentkezésed e-mailben igazoljuk vissza.